Kulmala

Kulmala

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Hyvää Pääsiäistä - Siunattua Pääsiäisen aikaa lukijoille !

Aprillipäivä avautui Kulmalassa lupaavan keväisenä, paljon lumettomia pälvipaikkoja ja sinivuokon lehtiä esillä kuten sinikrokus kukintaa. Sinivuokon kukintoja löytyy aina keväällä ensimmäisenä saunan takaa aurinkoisessa rinteessä. Niin nytkin olivat aivan pienessä nupussa.
Pieneläinkantoja oli kyökissä liikkeellä, kärpäset olivat heränneet ja kaipasivat ikkunasta ulos pihalle.
Muurahaisiakin ilmestyi lattialistan rakosesta tutkimaan kyökkiä.
Maikka laittoi kanelimuruja pöydälle ei kuulemma murkut tykkää niistä.
Verannankatto vuotaa edelleen sisään ja sekin menee laittoon.Maikka nosti lumikolan liiteriin, olemme pitäneet sitä portilla. Pihan auratut polut olivat lumesta vapaana.Maanantai-aamun luonto ilme oli 5 sentin lumikerros joka peitti tasaisesti pihapiirin maiseman.
Maikka hopuutteli ajoissa lähtemään manseen koska lisää lunta oli luvattu päivän aikana, ei osattu kuvitella kuinka todellisuudessa lunta pyrytti aivan hirmusesti pirkanmaalla. Talvirenkaat olivat edelleen autossa.Kuvan palmut löytyivät paluumatkalla Leppäkorven kylästä jossa on noussut "elkää kunnan isit!"
Kuntalaisten meteli ainoan päiväkodin lopettamisesta. On muuten esimerkillinen asuinyhteisö joka ylläpitää kyläkauppaa ja on aktiivinen kyläyhdistyksen toimijana. Heidän jutuistaan voi lukea Nummi-Pusulan ykkössanomista.Selvittiin kaikella varjeluksella kolhuitta manseen kunhan käytettiin tieneuvontaa kuljun moottoritiellä, siellä oli paha ajoneuvo sumppu, tarkka ajoitus on usein ratkaisevaa sen kokee jälkeenpäin, Kiirehtiminen on aivan turhaa maantiellä suhareita sielläkin oli, mitä hyödyttää kaahata kun se päättyy peräänajoon?

Tänään on häikäisevän kirkas aurinkoinen tiistaipäivä ja lumimassat notkuu kaikkialla puiden oksilla ja ikkunalaudoilla.
Mukavaa Huhtikuun keväistä aikaa lukijoille ja Siunausta Pääsiäiseenne !


2 kommenttia:

  1. Tänään aamupäivällä saimme muutaman sentin valkoista lunta pihamaan peitoksi ja fasaanit ovat ruuduttaneet pihan hauskasti kulkemalla polkujaan ristiin rastiin.
    Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Heleena hauskasta kommentista !

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista!