Kulmala

Kulmala

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Aidan täl ja toispuol

Juhannus-sunnuntain tervehdys lukijoille !
Aurinko valaisee aina - tänäänkin sadepäivänä , pilvien yläpuolella.

Näin luonnon mukaisena mökkeilijänä sadepäivät on aina tervetulleita, sillä kaivossa vesi vaihtuu ja pysyy.
Käytämme perinteistä vesikauhaa pitkän tikun nokassa, vesipumppu on varastossa mutta todennäkösesti sitä ei tänä kesänä käytetä.
Juhannuksen päivät sujui maahenkisessä maailmassa, Jaakon kiveä ei haettu järvestä, vene laskettiin vesille myöhempään ajankohtana kuin koskaan aikaisemmin, Aaton aattona.
Johtuen käytännön asioiden aikataulusta, olin päättänyt vapaillani ensin hoitaa maakravun asiat jotka sitten pitkittyivätkin mm sadepäivien takia.
Kylä-maailmassamme ei kuultu kenenkään hukkuneen lähijärviin tai haistettu palaneen käryä.
Kesäkuun lämpimät ilmat on ajoittunu minulla työjaksoihin kivikylässä ja vapaapäivät ovat olleet koleahkoja, näin ollen kerrospukeutujana on saanut maalle tullessa puettaa itseään useammin.
Ilmalämpöpumppua on pitänyt käyttää koleina kesäkuun päivinä, sillä hirsitalo olisi ollut kolea sisältä.

Aamulehdessä oli "Juhannusvieras" aiheinen juttu - Mökkeilijäperheen ilosta ja surusta, siis siitä kuinka mökin jääkaapin täyteläinen ruokavuori kokee ylimääräistä huvenemista ja kodin varatut ruuat ei riitäkkään omiin tarpeisiin.
Ei kovin kaukaa haettu Mummon mökin kesävieras-juttu lapsuuden perheessäni.
Kivaa on nähdä ja jutella kesävieraiden kanssa mutta joukossa oli niitä jotka hyödynsivät tarkoituksella jääkaapin ruokia koko päivän oleskelulla.
Mökin seinät pitivät sisällään monta oman väen keskustelua tykö istuvista sukulais-vieraista.
Olemme maikan kanssa varautuneet laittamaan info lapun luukulle mm. romani-kerjäläisille, taulukauppiaille ja voroille hauskan yllärin.
Vorot ovat kehittäneet ovelan tavan pyrkiä taloon sisälle jos asukkaat ovat lähirakennuksissa ja mökin ovi auki niin he menevät päiväsaikaan sisälle. Tievarsitalossa on hyvät ja huonot puolensa.

Juhannuksena oleskeltiin pää-asiassa kotipiirissä, odotimme aattovierasta jonka kanssa olimme sopineet että hän tulee vierailemaan mutta jo muutaman tunnin kuluttua peruutti tulonsa.

Juhannusrunon jutut toteutui vain osittain.. Sauna lämmitettiin ja varpaat kastuivat. Laiturijuttu siirtyy lomalle.
Aarnen ja Hildan haudalla käytiin perinteisesti, siellä on laitettu kestokukat kesäksi.
Jortikan hepat saivat aaton aattona ja aattona ruisleipänsä ja omenat siivuina joista iloitsivat hirnumisella.
Heitä kun menee katsomaan juoksevat ravia vastaan ja kilpailevat hirnumisellaan kumpi ensin saa makupalat. Pyrin pitämään mielessä vuorottelun jotta heidän välillään sopu säilyisi.

Iloa silmille ja mielelle tuotti lämmin ja aurinkoinen ilma, valkoiset ruusut pihassa kukkivat parhaimmillaan myös vaunun luona. Keisarin kruunut aukenivat niityllä lauantaina, toivottavasti saan niistä kuvia tulevalla viikolla. Harakan kellot kasvavat runsaina.
Kaksi alimmaista kuvaa on Mustion ruukilta iltapäivä maisemasta.

Mukavaa sunnuntaita lukijoille !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta ja kommentista!