Kulmala

Kulmala

lauantai 4. elokuuta 2012

Suupielet messingille

Tervehdys suomen suven keskeltä Kulmalasta. Kuulumisia, lomani jatkuu ja nyt tuntuu siltä että jotain näkyvää on saanut aikaan mökin elämän kulussa sellaista joka näkyy historiassa.
Mökin kyökin lattian  korjaaminen ja maalaus tuli ajankohtaiseksi. Tästä haaveili jo Hilkka eläessään.
Jos kaikkia tarpeellisia uudistuksia ajattelee yhtäaikaisesti niin urakka on ylitsepääsemätön, mutta askel kerrallaan voi aina toteuttaa.
Kyökin puulattian kuluneisuus näkyi kaikella tavoin, lautojen oksa kolot näkyivät ja maali hilseillyt lattialla useiden vuosien aikana aivan luonnollisen kulumisen kautta.
Uudistuksessa ei hiottu yhtään lautoja koska maalit olivat kuluneet sileiksi, oksakolot täytettiin puukitillä ja hiottiin santapaperilla. Perusteellinen imurointi ja pesu lattia pinnalle.
Tikkurilan vanhan ajan Permo maali valittiin puupinnalle sävytettynä alkuperäisen näköisenä.
Karjaan Rautian asiakasneuvoja suositteli ensimaalin ohennuskertaa jotta toinen maalikerros riittäisi pinnalle. Ei ohennettu maalia, hankittiin 9 L hinta 105 eur, josta jäänee muutama litra kahden maalaus kerroksen jälkeen, sen voi käyttää paikkaukseen.
Varrellinen jatko maalitela omalla muoviastialla oli kätevä työkalu maalaukseen jossa selkä saa olla melkoisen suorassa työasennossa.

Maikka lupautui maalaamaan kokonaan yksin puulattian minun tehtäväkseni jäi valmistaa maalin sekoitus ja tela pikkupensselin kanssa valmiiksi. Pikkupensselillä hän maalasi puulattian seinälistat samalle värille.

Maalauksen kuivumisen ajan asuimme matkailuvaunussa 2 vrk.
Mökin kyökin huonekalujen ja kodinkoneiden tassuihin laitettiin tarrapintaiset nukat jotta ei puulattian pinnoite naarmuuntuisi.

Kippis ja kulaus ... Mansikka mustikka annoksilla juhlistimme valmistunutta uutta maalauspintaa, melkoisen mukava ja kiva muutos elämän kulkuun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta ja kommentista!