Kulmala

Kulmala

perjantai 30. marraskuuta 2012

1. Adventtisunnuntai - 1 söndagen i advent

Tervehdys lukijoille, marraskuu lähestyy loppuaan ja sen myötä etelän kauniin viileä harmaus pukeutuu vitivalkoiseen lumipukuun. Monen lapsen ja aikuisen toive toteutuu samalla se kaivattaa tukikepit ja liukuesteet, pulkat ja sukset esille ja papat ja mummot sipsuttamaan varpaillaan.

1950 luvun Kotkassa alaluokka ikäisenä, kaupunki jäähdytti liukumäen keskuspuistoon ja yksinkertaisin ja edukkain tapa laskea oli pahvinpalanen.
Postausta kirjoittaessani Pirkanmaalla luonto myrskyää ja tuulen henkäys näyttää voimansa, siitä nousee mieleen kouluajan satu : Aurinko ja myrsky kehuivat toisilleen mahtavaa voimaansa ja ehdottivat pientä kilpaa, kumpi saa riisuttua ohikulkijan päältä takin! muistattehan sadun ja kuinka siinä kävi ?
Myrsky ei voittanutkaan vaikka kuinka riehui ja yritti repiä kulkijan takkia, aurinko alkoi hehkuttamaan lämpöä kunnes kulkijan oli riisuttava palttoo yltään ja käärittävät hihatkin.

1 Adventtisunnuntai odottaa uskollisesti paikallaan että me sitä tervehtisimme...tullessamme Joulukuuhun.
Ajatella kenenkään meistä ei tarvitse kiiruhtaa kuin elää hetki kerrallaan niin me adventin kohtaamme ja saamme sytyttää ensimmäisen kynttilän esille.

Rauhallista 1. Adventinsunnuntain aikaa lukijoille toivottaa Mummon Mökkiläiset !Kannelmäen Kirkko 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta ja kommentista!