Kulmala

Kulmala
Hanko Casino ranta 2020

maanantai 25. helmikuuta 2013

Pomo koputti ikkunaan...

Talitintin esimies, vanhin ilmestyi varhain maanantai-aamuna ikkunan taakse tervehtimään - ruokaa kaivattaisiin porukalle ! talipallot ovat nyt int heille tärkeitä, siemenet toisella sijalla koska niitä saa joka puolelta kylän raittia.
Sunnuntaina saavuimme iltapäivällä 3 1/2 tunnin ajomatkan jälkeen Kulmalaan. Ensi töiksi oli lumilapiolle töitä portilla, siitä selvittyämme pihapolku kolattava ja aivan lopuksi ulkorakennuksen etupuolikas lapioitava kaikesta painavasta lumesta pois.
Maikka keskittyi lapioimaan pihapolun esille.
Rakennuksen sisäpuolen vasapuut kuningashirren kanssa kestäneet hyvin lumipainon alla, mutta nyt oli lumikerros jäinen ja painava että päätin lapioida etummaisen katteen lumimassan pois.

Pitkät jääpuikot talojen katteen reunoissa kertoivat suojakelistä, verannan räystään kulmalla oli yli metrin pituinen jääpuikko saanut rauhassa kasvaa.
Salpausselän pohjoispuolelle jos lumi sataa sitä tulee paljon niin nytkin tänävuonna.
Sunnuntai illaksi pakkanen kiristyi 12,6 asteeseen ja Maanantai aamuna sitä oli 14.6 astetta.
Mökin sisätiloissa oli mukavasti + 20 astetta, yöksi + 19 asteeseen.Mukavaa helmikuun aurinkoista ja helmeistä hetkeä lukijoille ja nähdään taas !

2 kommenttia:

  1. Heissan,upeeta maaseutu idylliä parhaimmillaan,näin talvimaisemanakin komeaa katseltavaa,kauniit verhot,ihanat,täälläkii on lunta aikas paljon muuten,vaan kevät koittaa meille pikkuhiljaa!..

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista!