Kulmala

Kulmala

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kevätpäivän tasaus - 春分点- Maanpäivä


Kevätpäiväntasaus eli kevättasaus on se hetki, jolloin Auringonkeskipiste siirtyy eteläiseltä tähtitaivaalta pohjoiselle tähtitaivaalle, eli ylittää taivaanekvaattorin etelästä pohjoiseen. Syynä on Maan kiertoliike Auringon ympäri: ennen kevätpäiväntasausta eteläinen pallonpuolisko on kääntyneenä kohti Aurinkoa, kevättasauksen jälkeen taas pohjoinen pallonpuolisko.
Auringon suuntaa tähtitaivaalla kevättasauksen hetkellä kutsutaan kevättasauspisteeksi. Se on vuodesta toiseen lähes vakio, joskin muuttuu hitaasti akselin prekession vuoksi. ( Wikipediasta lähdekirjoitus )
Kevätpäivä näkyy luonnossa auringon säteiden kasvavana rajana, mökin huoneissa aurinko lämmittää entistä pitempää ja valloittaa valollaan huoneen nurkkia. 
Kun pihapiirin maisemaa pakkanen ja viima  koskettaa niin mökissä keväinen tunnelma lisääntyy. Nythän on vain ajan kysymys milloin idän virtaus loppuu ja lounaan virtaus alkaa. Sireenipensaiden silmut ovat kirkkaan vihreät ja odottavat lounaan lämmintä tuulta saapuvaksi.
Mukavaa ja aurinkoista kevätpäivän viettoa lukijoille !


2 kommenttia:

 1. Voi surkeus kun en oo ehtinnä käydä täällä,vaan nyt kirjotan,jotta sielläkii jo maata näkyvissä,lumet saa pikkuhiljaaa kyytiä,täällä on jo pälviä jokapaikassa ja maa näkkyy suurelta alueilta,ihanaa kevät koittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynnistäsi Tansku. Elämän kulku on vaihtelevaa meilläkin, mökki elämässä helmikuusta maaliskuuhun pidetty kuukauden tauko pahimpien pakkasten aikana.
   Mukavaa kevään odotusta sinun maailmaasi !

   Poista

Kiitos vierailusta ja kommentista!