Kulmala

Kulmala

tiistai 6. elokuuta 2013

Kesä laskostuu

Helteinen ja aurinkoinen tervehdys Kulmalasta ! ollaan kesä janoisia kaikkien kasvien kanssa mutta mukavasti ruskettuneina :)
Tänä kesänä Meteorologit järjestään ennustivat sadekelejä pieleen Länsi-uudellamaalla.
Nyt sen kuivuuden on todella kokenut vesistöjen rannoilla, niittyjen kasveissa ja tyhjentyneissä kaivoissa.

Kulmalan kaivossa on vielä 3 rengallista vettä, sitä voi käyttää pesuvetenä on ruskistunut.
Helteinen kesästä jotain hyvääkin sanottavaa, on kuivattanut mukavasti 9 rivin puumotit joita on sitten kärrätty liiteriin, jätettiin tantereelle motti koivuklapeja joita käytetään loppukesän aikana saunan ja vesipadan lämmitykseen.
Mutta ennenkuin liiteriin mahtui lähes kaikki koivuklapit, oli siellä taas kerran järjestettävä siivous ja puhdistus.
Miten ihmeessä sitä puu, paperi ja tavara roinaa oli kertynyt? 5 pikkukuormaa auton peräkontissa kaatopaikalle.
Navetan puolelle siirrettiin parempi kuntoista tavaraa, lasi-villa ja puu materiaalia.
Peten perhe ei ole tykännyt aikoinaan Mummon kiikkustuolista lomalle tullessaan kiikkuja sai kyytiä,  kyllä minäkin kyllästyin lopulta siihen, iso ja paikat natisee ja sitten koivet kolahtaa permannolla jalkoihin.
Rihmankiertämän kirppis Vihdin selkis sieltä löytyi asiallinen ja pehmeä tuoli, tinkattuna 20 e.

Saunan ulkoterassi on kokenut vuosien edetessä melkoisen inflaation, terassilautojen alla asustaa mm.sisiliskot ja sammakot. Heinäkuun viimeisellä viikon päätettiin purkaa terassi, vanhat puurallit päätyivät kaatopaikalle. Hassu tapaus sattui, kuljettaessa ralleja kp:lle sisilisko oli kulkeutunut mukana autoon asunut siellä joitakin päiviä ja kun lähdimme kulttuurimatkalle Teijoon, yhtäkkiä ilmestyi kojelaudalle sillä ilmastointi oli jäähdyttämässä matkustamoa. Ei sitten ollu mikään helppo juttu saada sisiliskoa ulos, sain sen pökerryksiin lehdenjakajan pysäköintilätkällä. Hetken näytti siltä toteuuko matkammme sillä sisilisko oli nopea piiloutuja.
Terassin alusta puhtaaksi ja 7 ämpärillistä kivimursketta,fiskarssin entisestä hiekkakuopasta, näillä alustin maan tasaiseksi.
Rakensin ja naulasin 3 puurallia uusista laudoista jotka myöhemmin lahosuojaan. 2:n istuttava selkänojallinen penkki löytyi Lempäälän ideaparkista Minimanista tarjous 39 e.

Kesäloman viihdepuoli kului Seljänjärven maisemissa veneellä, ihastelemassa puhdasvetisen järven maisemia. Kävimme Helsingin purjelaiva tapahtumassa olihan siellä Amadeus esiintymässä.
Perinteinen Mirjan vierailu, (Maikan sisko) 26.6 kulttuuri matka Hankoon.
Saimme vallattua puistonpenkin joka oli kovaa valuuttaa runsaan ihmismeren keskellä, siinä juteltiin levättiin ja nautittiin kahvileivät. Kirjakahvila on edelleen olemassa, uusin kuosein ja pieni kirppari Satamakadulla.Kirpparille mahtuu myyjän lisäksi 2 asiakasta, tavaraa on aivan hirmuisesti, käykääpä katsomassa !
Tango-markkinoilla Heinäkuun toisella viikolla ja Karlssoneilla 21.7 kuvasatoa myöhemmissä postauksissa.

Maan annit : Mustikkaa ei ole ollut saatavilla, ovat pieniä. Vadelmaa kerätty 5 litraa,  Kantarelli odottaa sateisempaa keliä, on saatavilla kuivaa ja pientä.
Hyttyskesää ei tullut pihapiirin keinuissa saa rauhassa istua joskin on suojattava ihonsa auringon poltolta.

Pitemmittä puheitta sitten kesäkuvia... Nähdään taas ja voikaa hyvin !


2 kommenttia:

  1. olipas kivoja kuvia. ihania hetkiä sinne maaseudun rauhaan1

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista!