Kulmala

Kulmala

torstai 22. elokuuta 2013

Las Pargas

Elokuinen tervehdys lukijoilleni. Postausta kirjoittaessa on ulkona lämmin ja aurinkoinen ilma.Ilmanalasta kuitenkin voi kokea ettei ole enään lempeä ja lämmin tuulinen, vaan syksyyn kallistuu luonnon ja elämän kulku.
Onko Parainen tuttu paikka, entä Las Pargas ? Minulle ja Maikalle on ollut varsin tuttu kotipaikka, nuorena kloppina en olisi uskonut jos joku olisi sanonut "Asut sielläkin"  Siskoni asuu, sai er'omasen maanviljelijän aikas yllättävää kuinka kaupunkilais nainen voi syntyä maalaiselämään. Elämä juoksuttaa monessa asiassa ihmistä eteenpäin ja kuinka sitä sitten tarttuu oljenkorteen kiini elämän kannattamaksi.
1980 luvulla päädyin työn perässä Porista Turkuun ja autokaupassa lopulta Paraisille avioon Maikan kanssa. Yksi oljenkorsi saa ihmeitä aikaan.
Heinäkuisena sunnuntaina varasimme kaksi kyläreissua Mirjalle Turkuun ja Ulpun perheelle Paraisille. 
Siihen aikaan kun olin kapalo-iässä ja asuimme Uudessakaupungissa, Ulpu oli vilkas eloisa ja liikkuvainen hänen bravuuri numero ja ikimuistettava tapahtuma kirjautui vanhempieni muistiin naapurin rouvan naattiviljelmän ylösrepiminen,täydellisesti. Mistä lie saanut idean oliko jo siihen aikaan sarjiksissa kieku ja kaiku hauskuuttamassa nuoria lukijoita?
Helsingin ajoilta voi iloiten muistella Ulpun hankkimaa Maisterin tutkintoa uimakoulusta, tästä olemme olleet ylpeitä, hän kertoi jälkeenpäin kuinka hänen uimapukunsa kiertyi ylhäältä makkaraksi ja sitä sai vetää alati ylös aivan inhottava uikkari.
Heidän kotitalon pihassa on nykyään itsekasvatettuja ruukkukukkia ja "Jussin" rakentamia kivi asetelmia kaunistamassa ympäristöä. Pihapiirin lintuparvi ja kurre puolestaan ilahduttaa ja ompa pieni sammokko nähty polskuttamassa vesikaukalossa.
Katsellaan kuvia Paraisilta...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta ja kommentista!