Kulmala

Kulmala

tiistai 17. syyskuuta 2013

Kerta vielä rähmälle

Lämmin tervehdys lukijoille Kulmalan syksystä. Suven lämmin ja aurinkoinen ilma jatkunut ja kuitenkin  elämän kulku kulminoituu syksyyn joka riisuu vihreyden kellertävään, alas putoaviin värikkäisiin vaahteranlehtiin ja maan kasvillisuuden tulehtumiseen.
Syyskuu kulmalassa kulunut hiljaiselossa, tavanomaisissa askareissa. Pikkuhiljaa ulkokalusteet löytävät itsensä ulkorakennuksen sisätiloista.
Syksy tullee ja kolea aika, koska hiiret etsiytyvät verannan komeroon asumaan, tietysti heillä on tarkoitus nakertaa itsensä sisätiloihin mutta toistaiseksi kulhollinen maittavaa ruokaa saa heidät toisiin ajatuksiin.

Syksyn ohjelmassamme on ollut kulttuurimatkoja ja hyötyliikuntaa. Pari matkaa Hangoon ja Inkooseen näitä jokavuotisia mielentilan tuulettumisia. Hyötyliikunta on jäänyt minun jaloilleni ja Fiskarssin metsästä on aina tuotu jotakin: mustikkaa,puolukkaa ja tatteja.
Kerroinkos teille aikaisemmin semmosen tattimatka elämys jutun?
Eräänä syksyn sienimatkalla päätin mennä syvemmälle metsään etsimään kantarelleja, aikani kuljettuani, kompastuin kontilleni maahan kanervikkoon ja eikös mitä! aivan upea kantarelli esiintymä avautui silmieni edessä.
Nyt tuosta kohteesta on tullut jokavuotinen elämys matka, kanervien sekaan kasvaa upeita isoja kantarelleja.
Tattimatkoillani on taipumus kiinnittää enemmän huomiota löytöihin kuin ilmansuuntaan ja niin on taipumus hukata itsensä umpimetsään.
Luonnonsuojelu alue on suuri mutta se rajoittuu pieneen ja isoon Simijärveen sekä etelässä Pohjantiehen. Lopulta sieltä löytää itsensä ulos ja näin myös oppii liikkumaan tulevilla kerroilla.

Minulla on työelämää jäljellä virallisesti 1 vuosi. Maikkaa olen tentannut "Kuluuks aikasi yhtä nopeesti kuin mulla?" "Tulevista kesistäni tullee paljon pitempiä kunei tartte mennä välipäiviks duunii.."
Oikeesti en ehdi putoamaan tyhjään toimettomuuden luukkuun, ei tule fobia, sillä elämänmakuista tekemistä riittää ja saa tehdä pidemmällä aikavälillä.
Hangosta, Raaseborin rauniosta sekä Inkoosta kuvia..  mukavaa syksyistä elämää toivottelemme lukijoille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta ja kommentista!