Kulmala

Kulmala

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Tartu hetkeen - nutze den Tag

Tervehdys Hämeenlinnan kirkosta Ystävän risti Joulukonsertista, matkat ja hetket sujuivat suunnitelmien mukaan. Konsertti ohjelma oli mieltä ja sydäntä täyttävä. Esiintyjät ja soittajat olivat sinuja kirkossa.
Yleisöä oli yllättävän vähän n. 150 h toisaalta arki ilta viikon alussa vaikutti sillä Adventti laulut olivat varmaankin äskettäin verottaneet kansaa. Saattoi olla myös 25 e biletti.
Maikan lentävä motto "Hyvästä konsertista tuleekin maksaa
Olin yllättynyt juontajan Ile Vainion omakohtaisesta uskosta, hänelle uskon asiat olivat kirkastuneet nuorena koetun tapaturmaisen onnettomuuden kautta.. hän itse kertoi siitä.
Ystävän risti, kiertue on esiintynyt Kirkkopäivillä Toukokuussa 2013 ja edelleen esiintyy 2015 Kouvolassa. Ystävän risti konserttikiertue on tarkoitettu arkisen tavallisen Matin ja Maijan elämään, myös niille ihmisille jotka ovat käyneet viihteellisessä musiikki elämyksessä samojen soittajien ja laulajien konsertissa.
Kirkon alttaritaulun viereiselle valkoiselle seinälle heijastui menneen kirkkopäivien 2013 kuva ja filmi välähdyksiä sekä KariTapion muistomerkin vuosipäivän osanottajajoukon tervehdys kynttilöin.
Konsertin alussa Ile luki yleisölle mieltä koskettavan Afrikkalaisen runon.

"Jos haluat tehdä jonkun onnelliseksi, ole hyvä  ja näytä se hänelle. Jos haluat antaa kukkasen, älä odota, että hän kuolee.
Lähetä se tänään, rakkaudella.
Jos haluat, sanot: rakastan sinua
kotiväelle tai ystävälle
lähellä ja kaukana.
Elämässä veljeni, elämässä.

Älä odota kunnes ihmiset kuolevat,
rakasta heitä juuri nyt ja näytä, että välität.
Tulet itsekin onnelliseksi ja opit antamaan onnea muille.
Älä käy hautausmailla
peittämässä hautoja kukkasilla,
peitä jo nyt sydämet rakkaudella.
Elämässä veljeni, elämässä."
(Afrikkalainen runo)
Olettehan seuranneet säätiedotuksia? Pekka Pouta pelotteli taas lumimyrskyllä Itsenäisyyspäiväksi.Ykkösen puolella ovat rauhallisempia. Tulee mikä tulee eiköhän Kulmalassa kuitenkin pärjätä sisulla, kuokalla ja lapioilla, kuulemma vesisaavejakin tarvitaan iltapäivällä :) illaksi kannattaa pitää mukana hokkarit ja porkat ilmanala pakastuu.(kuva)
Ensiviikolla on ohjelmassamme osallistuminen  Seitsemisen Kansallispuiston Joululaulu tapahtumaan. Metsähallitus ja Ylöjärven srk luovat yhteistilaisuuden upeassa Seitsemisen hirsitalossa.
No ihmettelette varmaan ettäisyystekijöitä? Seitsemisen luontomaailma on aivan tuttua seutua meille maan tallaajille lumettomana aikana, siellähän on myös Koveron maatila, jossa saa mm. keväästä - syksyyn tutustua tilan elämään. Käykääpä goolettamassa Luontoon.fi 
Seitsemisen maailmaa ollaan maikan kanssa tallattu 22 vuotta enemmän ja vähemmän n. 5-7 kilsan luontopolkuja keväästä syksyyn, kerätty luonnonmarjoja mm. hillaa saa heinäkuussa.

Kiitos lukemisesta, rauhallista Itsenäisyyspäivää!

6 kommenttia:

 1. Hienoja konsertteja olet käynyt kuuntelemassa. Meillä ei ole vielä joulun konsertteja päästy kuulemaan, olemme olleet vähän kahnossa kunnossa. Kiitos vierailuista sivullani ja tänne toivotan itsenäisyyspäivää ja meillä on joulun odotusta jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sirkkis käynnistä, toivon että pääset Joulun ajan konserttiin.
   Rauhallista itsenäisyyspäivää!

   Poista
 2. Ihana runo ja hienot konsertit.
  Hyvää huomista Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Markka käynnistä ja Terveiset kulmalan Itsenäisyyspäivän vietosta!

   Poista
 3. Hieno konsertti varmasti! Sulla on hienoja kuvia täällä ja juttuja. Bannerikuva upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sisko käynnistä, luonto on paras kuvien antaja ja viivyttäjä ihanassa maisemassa. Olen kyllä aivan ihastunut sinun Joulukalenteriisi sillä tiedät ja osaat sommitella täydellisesti kalenteri luukut :)

   Poista

Kiitos vierailusta ja kommentista!