Kulmala

Kulmala

perjantai 10. tammikuuta 2014

Tintti joka lasittui

Tervehdys lukijoille ! Tammikuu on jo edennyt hyvää vauhtia 1/3 osaan kuukaudesta ja tennaritossu kelit vaan jatkuu.
Kyllä on kuuloon kantautunut lapsiperheiden tuskastuneet valitukset lumipeitteen tarpeellisuudesta mutta onhan siihen lumettomuuteen löytynyt korvaavia lähteitä, kuten vesipuistot.
Rotvallinreunassa on saanut kulkea rauhassa lumipalloja ei ole kekään vesseli heittänyt nuppiin :)
Luontotallaajana voi vain vastaanottaa kaikenlaiset ilmat mitä luonto antaa ja sopeuttaa itsensä maaston väriin. Hauskaa seurantaa on syvällä metsässä seurata eläinkunnan väriläiskan kosketusta, sillä heillä on talviturkki.
Mummon mökkiläisten matka maantien kartalla kulkee toisinaan maku-ja näkö elämyksien kautta, jos birssiä tankataan niin myös ruumiin ravintoakin tarvitaan.
Tampereelta - Humppilaan pääsee mukavasti Myllynkulman, pienen kylätien kautta oikasemaan.
Myllynkulmassa on Ateljee Heljä Keramiikkataiteilija josta kirjoitin Värinää väreissä blogissani, olettehan käynyt jo tutustumassa hänen maailmaansa.. Pupuja, metsän puita, lunta vilahtelee hänen taiteessaan: Keramikkatuotteissa.
Kylätietä ajaessa Humppilan lasiin, laskemme ojalan laskuopilla maikan kanssa kesämökit ja vakiasunnot ne muodostavat kylätien varrella kivan idyllisen maiseman niin kesällä kuin talvellakin, kylän reunalla kiemurtelee joki elävöittämässä kulttuurimaisemaa.
Kylätien katkaisee etelän suunnalta Pori - H:ki valtatie ja sitähän on jatkettava n , kilometri päästäkseen vasemmalle Humppilan Lasiin.
Satunnaiselle turistille Humppilan lasi tarjoaa ruokailu-ja shoppailu paikan, euroja pitää olla reilusti mukana saadakseen uniikkituotteita tulijaiseksi kotiin tai lahjaksi.
Bianco Blu on tutustumisen arvoinen lasipuhaltamo ja myymälä, minulle tuttu firma Fiskarssin kylästä jossa on heidän pääpaikka.
Kaksi veljestä joilla on intohimo puhalletun lasin työstämiseen ovat perustaneet tuotepajan, he opettavat myös puhallustekniikkaa ensikertalaisille.- Käykääpä tutustumassa lasiseen kulttuuriin !

Humppilan lasitorni pitää sisällään noutopöytä palvelun ja tulijaistuote myymälän.
Kun mielestämme haluamme maittamaa jälkiruokaa poikkeamme sinne, jälkiruoka noudattaa erilaisia marjakiisseli menua vuodenaikaa seuraten.Palvelu on ystävällistä ja sisätilat kalusteineen miellyttävät.
Parkkipaikka on tilava ja ilmainen.
Ollaan vuosien aikana opittu että aterioidaan kohtuudella ettei torkahda birssillä ajettaessa, sitten kun joku uusi toimija keksii aterian jälkeisen nukkumispalvelun niin tottakai otamme puolen tunnin nokoset.

4 ensimmäistä kuvaa omia, viimeinen kuvapalvelusta.
Mukavaa ja ravitsevaa viikonvaihdetta lukijoille ja kylätien kulkijoille!


14 kommenttia:

 1. Siitä on useita vuosia kun olen käynyt Humppilassa. Mukava paikka ja kaunista lasia. Heljä Liukkon ateljee olisi joskus käytävä katsomassa. Olemme melkein joka vuosi käyty Iittalan naivisteja katsomassa. Samalla olemme kuljettu sen suunnan paikoissa ja ystäviä tervehtimässä. Meillä sataa lunta nyt. Hauskaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkkis käynnistä. Lunta satoi aamuvarhaisella nyt on jo sulanut maa märkänä. Iloa viikonloppuun !

   Poista
 2. Tänään töissä vein roskia ja katsoin siinä ohimennen, kuinka ruusupensaissa oli aika isot vaalean vihreät silmut, säälitti, miten niiden käy, kun tulee pakkanen.
  Pupuja tosiaan sinkoilee valkeita tummassa maastossa ihmeissään ,tänäkin aamuna työmatkalla.
  Ja vettä sataa.
  Niin luonto on arvaamaton, se on mikä se on, mutta, mutta...

  Voi että ovat ihania lasilinnut ja kaikki ♥
  Humppilassa en ole käynyt, mutta joskus kauan,kauan sitten oli sellainen (en muista edes nimeä) jossain Mäntyharjun luona, olikohan se Nuutajärvenlasi, apua..?
  Rakastan lasitaidetta, minulla on kans paljon lasilintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seijastiina ♥ Nuutajärven lasi on Urjalan kunnassa,lähellä Humppilaa. Sieltä Tarmo ja Reima Maaranen ovat alkuopetuksen saaneet.
   Lasipuhaltamoista jää ns. värilasiroisketta upeita luomuksia joista voi askarrella alustalle taidetta. Näitä roiskeita ostan kilotavarana Firskarssin puhaltamosta.
   Hyvää viikonloppua !

   Poista
  2. Ok, seoli joku muu lasifirma, varmaan lopettanut nykyään, en millään muista nimeä :)
   Mutta kiitos, hyvää viikonloppua.

   Poista
 3. Humppilassa olen käynyt kauan kauan aikaa sitten,nykyisin en ole siellä vieraillut.kauniita lasilintuja ja lasista näköjään saapi tehtyä kauniita taideteoksia,upeita,,,vielä saattaa iskeä himo ostella noita lasiesineitä,,,Muksaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tansku käynnistä ♥ Muksaa viikonvaihdetta sinulle !

   Poista
 4. Asun niin kaukana noista maisemista, ettei ole tullut käytyä. Mutta olen aina rakastanut lasi- ja posliiniesineitä, ennen vielä enemmän kuin nyt. Mutta kernaasti laittaisin kauniin lasikukkasen ikkunalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulento, ehkäpä siellä *kaukana on jotakin samantapaista rakastettavaa tarjolla. Mukavaa alkavaa uutta viikkoa sinulle !

   Poista
 5. Sinulle olis jotain blogissani sunnuntain postauksessani :)
  Hyvää sunnuntaita sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, Kiitos Seijastiina. Nokka kohti elämää!

   Poista
 6. Ompa hienoja lasiesineita. Minäkin olen joskus käynyt Humppilan lasikaupassa. Mukavia ja valoisia tammikuun pakkaspäiviä!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Sisko käynnistä. Humppila on isojen teiden risteyspaikka ja tuttu lähes kaikille.
  Niin myös aurinkoisia maisemia Päijät-Hämeeseen !

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista!