Kulmala

Kulmala

maanantai 12. toukokuuta 2014

Viisi kuvaa arjesta: Maanantai

5 / 4

Tänään Snellmannin- ja Suomalaisuuden päivänä kulttuurini viettoon sisältyy perinteinen kahvitus aivan niin kuin kaikkina muinakin viikon päivinä.
Kahvin juonnistani on ensimmäinen muistikuva 1950 luvulta Helsingin Töölööstä, Savilahden kadun maisemissa asuin lapsuuteni joitakin vuosia siellä yhdessä Siskoni Ulpun kanssa.
Äitini sanoi: "Mitäs tehtäisiin, keitetäänkös kahvit? " No, mistä pavuista ja merkistä kahvi syntyi keitettäväksi ei ole hajuakaan. Kahvin juonnin historiani alkoi siitä itämään. Ilmeisesti olin sitä hörpännyt jo aikaisemmin koska suostuin ilomielin.
Yllä on lapsuudesta pihapiirin kahvihetki Mummon ja Isäni kanssa. Puinen jakkara, kaunis pöytäliina ja Arabian kahvikupit. Nurmikolla näkyy iso kaljapullo jota käytettiin jano juomana.
Taustalla näkyy Lönngvistin perheen Mummon Mökki jolle asuinhistoriaa kertyi 80 vuotta sillä sen kivijalat olivat rakennetut multamaan päälle ilman sokkelia.

Kahvihetket niiltä ajoilta ovat vaihtaneet muotoa ja paikat ovat lisääntyneet koska kahvi on rakas ja tärkeä juoma, aamun aloituksena, iltapäiväkahvina ja yötyön jaksottajana mutta ei ilta juomana.
Ennen aamu kahvinjuontia on juotava lasillinen kylmää ja raikasta vettä.
Eilen Äitienpäivä kävin Maikan kanssa birssillä tutussa ympäristössä ulkoilemassa ja kahvittelemassa.
Sääksjärven Pappilan niemessä. Kun haluaa nähdä kevään kukintoja ja tepastella lyhyemmän kävely lenkin luonnossa se on oivallinen paikka.

Eilen kahviteltiin autossa sateisen sään takia, mutta silti käveltiin luontopolulla. Kahvittelemme pää asiassa omilla välineillä mutta jos käymme esim.Tammisaaressa niin sieltä löytyy hyvä kesäinen kahvila Cafe Gamla Stan. Kahvituksen herkut ovat viimeisteltyjä, itse tehtyjä. Pihapiirissä on suurenmoista nauttia kahvi hetkestä!

Kahvi nälkäisenä ihmisenä, olosuhteilla ja välineillä ei ole kovin suurta merkitystä kunhan saan kahvee kupillisen. Voisinko elää tai olla ilman kahvitusta ? Joitakin pakollisia päiviä mutta sen huomaa kropassa olo on aivan kummallinen :)

Kuva haaste avoimena lukijalle !

Mukavaa alkanutta viikkoa lukijalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta ja kommentista!