Kulmala

Kulmala

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Ilmainen Ilo !

Annappas ajan kulua,
Päivän mennä, toisen tulla,
Taas minua tarvitahan,
Katsotahan,kaivatahan...

Näin Into, Johannes ja Ahti haastelevat keskenään ja kutsuvat meidät maankamaran ihmiset pienestä - suurimpaan viettämään yhteistä Juhannusta Suomen lipun liehuessa ja Juhannuskokon palaessa.

Jotta Suomi pysyy käynnissä,, "Piretään Suomi pystyssä" on jonkun meistä palattava lomiltaan työhön tai vapaa päiviltään, ehkäpä hän vain jatkaa edelleen työvuoroaan.
Itselläni on er'omasen hyvä työvuorolista. Pääsen Juhannuksena pitkälle vapaalle, kuinkas nyt sattuikaan onhan tämä viimeinen työvuoteni ja  kesäkauteni Manun duunissa.

Miten sinulle on onni potkaissut työn puolesta? vai olivatko jo melkein kaikki viherpeukalot eläkkeellä ?

Postausta kirjoittaessa Suomen suvi on näyttänyt itsensä myrskyisenä niinkuin syvän meren korkeat aallonharjat löisivät itsensä rantakiviin murskaksi, vaahtopäiksi.
Puoleltapäivin täällä mansessa satoi räntää ja rakeita. Hetken näytti siltä kuin Puiston puiden lehvästöt löisivät työ-hanskansa naulakkoon ja lähtisivät etelän auringon lämpimään ilmastoon!

Kun katselin pihakadulle ihmisiä he näyttivät kaivaneen talvi ilmeen takaisin, se oli hassua kesäkuussa, Juhannusviikolla... Juu tämmöstä oli viimeksi 1800 luvulla nälkä katovuosina.
Minunkin oli ulos mennessä varustauduttava Pipaan, villasormikkaisiin ja päättäväiseen ulkoilma ilmeeseen- periksi ei anneta!
Maikka jo huudahti "Meidän on otettava talvipomppoot mukaan maalle"
- Ohoh emmää ainakaan ota, polvipöksyt ja teepaita ja päättäväinen aurinko ilme!

Kysästään ny sinultakin, onks maalaismiljöössäsi talvi ilme ja katsotkos akkunan takaa kasvimaata, entäpä kukkaset iloisevatko vaiko itkevät ?

Hyvää Juhannusta ja kesän iloa maailmaasi! Kiitos kommenteista, länäolosta ja vierailusta!6 kommenttia:

 1. Lunta tuli aamulla taivaan täydeltä. Kyllä se sitten suli, mutta pohjatuuli puhaltaa. Yritän olla kiitollinen ja muistaa, että pohjoisesta tulee puhdasta ilmaa. Kysyit työajoista, mitä ne sellaiset ovat? Ovat jo unohtuneet ja toinen, uusi elämä on menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös viherpeukalolla ja askartelijalla ole työ-ajat uudessakin elämän vaiheessa?
   Kiitos Tuulento kommentista.

   Poista
 2. Hienolta ja kesäiseltä näyttää kuvissasi ja juhannusruusut kukkivat koeasti vaikka viileää on ollutkin. Hyvää Juhannusta teille Mummon mökkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisko. Kuvat ovat aiemmilta hellepäiviltä.
   Hyvää Juhannusta myös sinulle !

   Poista
 3. Villasukat ovat sisällä jalassa ja ulkonakin reilusti vaatetusta. Meillä on tosi kylmätuuli kokoajan ja aurinkoa ei ole näkynyt. Kaikki kukat ja kasvit jäivät hankkimatta kun talossa on ulkoremppa ja muutenkin ei nyt jaksa. Työelämästa on jo aikaa paljon vaan harrastuksia sen tilalle runsaasti. Hauskaa juhannusta ja toivotan lämpimiä ilmoja sinun keveään asuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta, eikä pelätä pahinta. Luonto antaa aina parastaan remontoijallekkin, jäin miettimään josko luontokin alkaa väsymään...
   Kiitos käynnistä ja hyvää Juhannusta myös sinulle!

   Poista

Kiitos vierailusta ja kommentista!