Kulmala

Kulmala

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Parasta ennen takarajaa.

Kesäkuun tervehdys Kulmalasta, aika kuluu kuin siivillä lentäen varsinkin työläisellä.
Täysi viikko Jussin päivään ja valkeat yöt alkavat kallistumaan pimeneviin varjoihin.
No, menee siihen muutama kuukausi kumminkin..
Kesäkuun ilmat ovat olleet meillä päin vaihtelevia, monet säärintama ennusteet ovat kotosuomen kamarassa suuremmassa mittakaavassa kuin Pasilan studion kartalla ja näin ollen naapuri kylään ahti heittää vettä ja Iloinen mölläkkä paistaa Kulmalaan, tai päin vastoin.
Niin ja näin, pieni ihminen ottaa kaiken vastaan mitä tuleman pitää taivaalta :) Kaikesta saa olla kiitollinen Luojalle varsinkin vesi sateista, kuten tiedätte.
Kesäkuun 11 pvä oli helteistä + 23  aamupäivän käytimme mansen kodin mattojen pesemiseen Raaseporin Pohjassa. Paksut räsymatotkin lopulta kuivuivat kuudessa tunnissa.
Nyt on yksi käytännön huoli kuitattu tältä vuodelta.

Onkos teillä jo kaikki matot pesty ?

Pihanurmen ruohonleikkuu jää minun harteille, maikka ei ole siitä kiinnostunut hänellä on sitten keittiön puolen kokkaukset ja saniteetti tilojen huolto.
Kuten Mökkiläisinä tiedätte yllättävän paljon hommaa teettää Suomen luonto näin alkukesästä. Iloa ja surua!

Sanoin hiljakkoin Veljelleni Petelle joka kerran vuodessa tullee viikoksi Kulmalaan virkistymään tekniikan vempeleittensä kanssa "Mitäpä jos jonain vuonna me maikan kanssa ei hoidettaiskaan paikkoja kesäloma kuntoon" ja sää sitte tulisit lomalle? - Vakavaksi meni ääni piuhalla.

Meillä oli vakava keskustelu hänen viimevuoden oleskelusta mökissä, olin laittanut ilmalämpöpumpun käyttöohjeen pöydälle mutta pete ei sitä lukenutkaan vaan yritti näppäillä ilmastoinnin päälle ja sitten ylentää lisää viileyttä tupaan, kun hän ei tajunnut viiveen merkitystä niin hermostui ja painoi puhdistunappia ja tietäähän sen kuinka siinä kävi koneen toiminta toppasi. Eikä sitten uskaltanut pirauttaa puhelimella minulle.
Siis hyvät immeiset käyttöohjeen lukeminen on äärimmäisen tärkee juttu ja sovitut asiat!

Nyt taas mökkiläisen maailman kuvaan tullee keskikesän ihanuudet ja koko sukulaisparvi pyrähtää vuoron perään vierailulle, olettehan huomioineet tämän funktion ?
Mediakin on aikaan saanut palsta tilaa tälle ilmiölle ihmeelliselle ilmiölle.
Minun lapsuudessa ja nuoruudessa se oli tuttua elämän tapaa, edes menneet Hellin ja Ritva, kaupunki ihmiset pyrähtivät joka viikko birssillä pihaan aikaisin aamusta ilmoittamatta tulostaan, näin he varmistivat saavansa suunnitellun tapaamisen aikaiseksi koko päiväksi.
Aikuisen ja lapsuuden oikeesti on kiva tavata omaisia mutta kun he alkavat asumaan viikottain se alkaa porisemaan mielentilassa. (Sukulaisen kanssa on vaikeempi käydä autokauppaa kuin vento vieraan kanssa.)
Annan hyvän vihjeen. Jos haluat olla ja elää omassa maailmassasi, elä koskaan sano olevasi mökilläsi joka päivä aamusta iltaan! vaan puhu ympäri pyöreitä. Kun haluat tavata ystäväsi sovi päivämäärä ja yhteinen kuluva aika.

Pitemmittä puheitta viimisiin kuva otoksiin mökki maailmasta.

Kiitos lukasemisesta, läsnäolosta ja kaikkea hyvää sinun elämääsi Luojan varjelusta!
Kiitos kommenteista ja postauksestasi on ilo lukea sinun maailmaasi !


8 kommenttia:

 1. Ihanasti kukkivat juhannusruusut Kulmalassa ja tuoksu on huumaavaa!
  Matot on kyllä pesemättä. Tänäänkin olisi ollut hyvä päivä siihen työhön, kun oli aurinkoista, mahdottoman kova pohjoistuuli ja lämmintä vain 14 astetta, mutta eipä tulleet matot mieleen.
  Iloista Juhannuksen odotusta ja sitten muutaman päivän päästä vielä parempaa Jussia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena tietää Juhannusruusujen koskettavan tuoksun sinäkin olet useasti nuuskinut niitä :)
   Toivotaan Luojan huomioivan sinun maan kamarasi jotta pääset mattosi pesemään.
   Kiitos käynnistä ja sanoistasi.
   Hyvää Juhannuksen aikaa maailmaasi !

   Poista
 2. Todella kesäisiä kuvia. Meidän mökille ei tule sukulaisia vieraaksi, kun emme itsekään asu siellä vaan käymme. Mökki on nimittäin 15 km päässä kotoa. Joka päivä siellä on oltava, ja saneleehan se kasvihuonekin sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kiitettävän lähellä kesäkoti. Varmasti on mukavaa lyhyt mökki matka. Niin,, jokainen luo omat olosuhteensa.
   Kiitos Tuulento käynnistä ja kommentista!

   Poista
 3. Sellaisia ne kesävieraan ovat ja sukulaisten lapset vei voimat. Pahin hetki oli kun tulija ei tuonut omia ruokamieltymyksiään mukanaan ja ihmetteli miksei meidän jääkaapissa ole niitä. Olivat minun mökkiaikojen kauhutarinoita elävästä elämästä,. Onneksi nyt asumme niin jottei ole pihaa ja yösijaa tarjolla kun itselle vain. Rauhaa maassa ja matot on pesetetty pesulassa ja nyt nautitaan hiljaa kotona. Hauskoja kesävierailuja sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkkis puhuttelevista sanoista. Tuo jääkaappi juttu nauratti, kun aivan lähi omaisten piirissämme sellainen ilmiö eli pitkään.
   Mutta sai lopun hiljalleen, yleensä näistä sukulais norkoiluista voi jäädä kateus ja ymmärtämättömyys leijuilemaan yhteiseen ilmapiiriin.
   Aikaisempi sukupolvi oli vahvempi kestämään paineita, he tiedostivat ongelman mutta eivät kyenneet ottamaan asiaa esille.
   Parempi avoin keskustelu kuin äkkipikaiset kiellot mutta kai sekin on oppimisen taival.

   Kiva kuulla "matot pesty pesulassa" tätä teemaa olisi joskus hauska kokeilla.

   Poista
 4. Kauniita kesäkuvia. Vielä on mattoja pesemättä, tulis nyt kuivat ilmat niin saisi senkin ruljanssin ohi. Hyvää juhannuksen odotusta ja varjelusta sinnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää Juhannuksen aika kolealta ja tuuliselta mutta luonto antaa aina parastaan. Toivotaan paranevaa suvi keliä Markan miljööseen!
   Kiitos käynnistä ja Hyvää Juhannuksen aikaa !

   Poista

Kiitos vierailusta ja kommentista!