Kulmala

Kulmala
Hanko Casino ranta 2020

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Soup soap and salvation

Mummon mökkiläiset osallistuu tulevana viikonloppuna Suomen Pelastusarmeijan 125 vuotis tapahtumaan Helsingissä. 
Merkillistä kyllä ettemme ole kertaakaan käyneet  Temppelinaukion kirkossa mutta nyt on siihen hyvä mahdollisuus Lauantai iltana, jolloin vierailee esiintymässä mm. Näyttelijä Ritva Oksanen.

Lukematon määrä ihmisiä on lapsuudessa käynyt Pelastusarmeijan pyhäkoulua 50 luvulla se oli niitä ensimmäisiä huilaamis tapahtumia vanhempien elämässä jolloin he saattoivat rauhassa viettää muutaman tunnin kahdestaan.
Pyhäkoulusta muistan ohjaajan, kiiltokuvat ja pienen käynti vihkosen johon leimattiin viikottainen osallistuminen meitä mukuloita oli suuri joukko, niiltä ajoilta on säilynyt hauskoja valokuvia.
Voin sanoa näin lukijalle että olen tavallaan syntynyt Pelastusarmeijassa viettänyt lapsuuden ja nuoruuden siinä ympäristössä. Aikuisena palvellut Sosiaalisessa työssä yhdessä Maikan kanssa.

Koin myöhemmällä iällä olevani suppean kriittinen muita uskontoja kohtaan ja niimpä Jumala laittoi minut kulkemaan seurakunnissa ja näkemään hänen kasvonsa ihmisissä. 
Varsin hyvä kokemus ihmiselle oppia arvostamaan kaikkia lähimmäisiä.

Miten on lukijani onko sinulla ollut lähi tuntumaa Pelastusarmeijaan ?11 kommenttia:

 1. Ei minkäänlaisia kokemuksia pelastusarmeijasta. Olen asunut maaseudulla eikä siellä sellaisia ole ollut. Pyhäkoulua on kuitenkin käyty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelastusarmeijan maaseutu käynnit keskittyivät maaseuilla -40 - 60 luvun elonkorjuu myyjäisten hedelmien hankkimiseen viljelijöiltä, mutta kyllä silloin myös pidettiin Telttasotaretkijä maaseuduilla. Nykyään elojuhlat ovat harvinaisia sitä ihmettelen, itse tykkäsin myyjäisistä.
   Kiitos Tuulento kommentista ☺

   Poista
 2. Eipä muuta kokemusta kuin paketti joulupataan ☺
  Pyhäkoulu sen sijaan on hyvin muistissa tarroineen ja tarpomisin, satoi tai paistoi ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ollutkin lähi tuntumaa PA:n.
   Kiitos mate kommentista ☺

   Poista
 3. Ainoat muistot ovat 60 -luvun alkupuolelta, jolloin Keskustorin tuntumassa oli joulunaikaan pata ja sen vierellä uniformuun pukeutunut henkilö. Pelastusarmeijalla oli myös yömaja 70 luvun alkupuolelle asti,( vanhoissa valokuvissa usein mainitaan) Muistan sen rakennuksen, joka on kyllä purettu aikoja sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yömaja ja asuntola aika oli monelle kadunmiehelle ja kulkurille tarpeen sodan jälkeen, mihin myös viranomainen saattoi viedä asiakkaita, sillä kunnillahan ei ollut suojapaikkoja tarjota.
   Monta murrosvaihetta pa:n historiassa käännätti asumispalvelun tarjoan Sininauhaliitolle ja muille yhdistyksille jotka nyt sinnittelevät toiminnan kanssa sillä kunnilta on maksusitoumukset loppumassa.
   Mutta mitä kuulluu varsinaiselle avun tarvitsijalle, asunnottomuus ja päihteiden käyttö edelleen jatkuu. Helsinki on luvannut poistaa asunnottomuuden mutta eihän siinä voi onnistua sillä kadun ihminen jatkaa mm. ryyppäämistä ja menettää vuokra asuntonsa jatkuvasti.
   Joulupata juttu on vanha hyvä auttamiskeino kotimaassa ja suurin kiitos kuuluu kaikille lahjoittajille ☺☺
   Kiitos Heleena.

   Poista
 4. No, ei muillakaan mitään lähikokemusta ole Pelastusarmeijaan.
  Mutta sen olen vaan itse jotenkin kokenut, että se on aina ollut hyvä asia!
  Ja pataanhan olen muutaman roposen antanut.
  Kiitos sulle kommeneteistasi mun blogissani, mä olen nyt vaan niin huono ollut kommentoimaan kenenkään blogeissa, kovan selkäkipuni vuoksi.
  Nyt lähdetään kuopioon asti hautajaisiin, eli pelkään jo etukäteen, miten selkä kestää.
  Mutta toivon parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka kuulumisesta ☺
   Kyllä kansa haluaa auttaa monella tavoin edelleen avun tarvitsijaa.
   Harmillinen selkä vaiva vaikuttaa niin monen ihmisen päivittäiseen askareeseen. Tuumiksessa muistamme sinua rukouksin ☺

   Poista
 5. http://tuumausmaja.munfoorumi.com/index.php

  VastaaPoista
 6. Minullakaan ei ole muita kokemuksia kuin, että joskus olen pistänyt roposen keräyslippaaseen ja vaatteita olen vienyt Pelastusarmeijan keräykseen ja Pelastusarmeijan kirpputorilta olen myös ostanut joskus vaatteita. Hienoa työtä Pelastusarmeija tekee. Itse olen käynyt rippikoulun 15-vuotiaana Malmin seurakunnassa Helsingissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Risa kommentista☺
   Sinulla on paljon lähi tuntumaa Pelastusarmeijaan.
   Niin minäkin kävin rippikoulun Turussa 1967 myös intin 1972 Suomenlinnassa.
   En ole itseäni koskaan pitänyt sivarina.

   Poista

Kiitos vierailusta ja kommentista!