Kulmala

Kulmala

lauantai 3. tammikuuta 2015

Remontista remonttiin

Lämmin ja myrskyinen Tammikuun alun tervehdys Kulmalasta. 

Pihapiirin maankamara on muuttunut mustaksi ja veteläksi, Jouluaaton kirkas luminen vaippa on kadonnut maan uumeniin. Kuinka hirmusen paljon tätä lainehtivaa vettä olisikaan tontilla ellei se valuisin kalliorinnettä puroon ja sieltä lähimpään  Koijärveen.

Tätä kirjoittaessa myrskyää vallan mahrottomasti, tuuli on päättänyt kumarruttaa naapurin maajussin puiden latvat Kulmalaan päin se on harvinaista, siinäpä kumarrellaan aivan kuin Linnan juhlissa ensikertalaisina.
Seljänalasen järvenpinta on vaahdossa ja laineet puolentoista metriset, siinä saisi venheellä kivat kyydit :)

Tammikuun alennusmyynnit ovat alkaneet niillä ei kuitenkaan ole vaikutusta mielentilaanmme.
Jos meikä maitokaupassa yrittäisi hamstrata aletuotetta ostoskoriin niin eihän se onnistu kun hän sanoo sitä vanhaksi.
Mutta ei kauankaan kun hän osti 30 % ale piimäpurkin koska ei ollut muuta tarjolla.
Maikka shoppailee Postitalon kirjakaupassa missä on kuulemma jatkuva ale kaikille tuotteille, firma joka ostaa jäännöseriä.
Itse shoppailen punasen ristin alekassi päivillä "5" kassi sekä uffen tasaraha päivillä. Tasaraha päivät lähestyy..

Montako putkiremonttia teillä on ollut ?

Meillä on ollut kaksi, 2th luvun alussa yksi täydellinen, olin silloin kahdenvuoden sapattivapaalla ja putkiremontti kesä kului Kulmalassa, Maikka joutui töittensä takia sen remontin ajan viettämään kaupungissa paitsi viikonlopuksi hain hänet kulmalaan.
Kehiteltiin oma porttapotta josta oli paljon käytännön iloa. 

Nyt tämä toinen putkiremontti ilmaantui Tammelan asuintaloomme viime kesänä ja oli melkoinen riesa asumisen yhteydessä. Siitäkin olemme selvinneet silmänaluset punaisina.
Toivottavasti ei enään putkiremontteja.

Koko kansan 100 päivän putkiremontti on alkanut, oletko siinä mukana ja onko sinulla tarvetta ollenkaan ?

Me olemme Maikan kanssa siinä mukana, tosin aloitimme kauan sitten siihen aikaan maailmassa ei käyttäjillä ollut teemakuukausia, kirkonkelloja ei soitettu muulloin kuin hautajaisissa ja häissä. Uudenvuoden lupaukset olivat puheenaiheita.
Aikuisen oikeesti Maikalla on pitempi korsi, on ollut raitis aina vaikka perheessä oli ongelma käyttäjä, ei hänelle ilmaantunut kiusausta.

Hyvän asian puolesta kannattaa taistella voihan siinä  ihminen raitistua kun huomaa ettei ole mitään syytä paheisiin. Raittiudet alkavat lupauksesta, lopettamisesta sekä uuden teeman käyttöönotosta.Voikaapa hyvin ystävät ,  kiitos vierailusta ja kommenteista 


16 kommenttia:

 1. Onpas teille osunut putkiremppoja. Meillä on ollut vain yksi 90-luvulla, keittiöstä valui vettä nurkkaan ja jouduttiin uusimaan sieltä vanhoja kupariputkia. Pari kaappiakin meni uusiksi, onneksi vakuutus korvasi edes osan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnekkaasti olette selvinneet putkiremonteista.Ne ovat niin yllättäviä vanhemmissa taloissa.
   Kiitos kommentista.

   Poista
 2. Onneksi ei ole omakohtaista kokemusta, äidilläni oli hirveä putkiremppa . Vierestä seuraten oli kaaottista. En tarvitse viinalakkoa kun ei ole minun ongelma laisinkaan. Aleissa käyn jos kohdalle sattuu muuten en.

  VastaaPoista
 3. Lumet ne meni täältäkin, vaan jo satoo uutta.
  Eikä ole tarvetta 100 päivän "putkiremppaan", sen sijaan olen karkkilakossa luvannut olla Pääsiäiseen asti, kun vuosi sitten olin Juhannukseen ☺
  Oikeaa putkiremppaa, kun ei sähkö- ja takkalämmitys tartte. Aletkaa ei kiinnosta☺
  Mutta upeat nuo maisemakuvat♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mate kommentista. sadan päivän karkkilakko ☺

   Poista
 4. Lumet on poistuvat ja lämpöasteita on. Minä läksin karkuun kun kuulinettä putkiremontti tulee, ajattelin että en kestä sitä rahallisesti enkä henkisesti. Upeita maisemia ja kiinnostava kirjoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putkiremontti on kuin hammasremontti pakollinen mutta tehokas jotta elämä voi jatkua.
   Kiitos Sisko kommentista ☺

   Poista
 5. Meilläkin oli lunta aika paljon ja sitten taas ne hävisivät ja tuli taas niin kamalan mustaa tilalle!!Tänään on sadelut taas räntää, että pikkasen on jo valkoistakin näkyvillä, mutta kuinka kauan?
  Putkiremppoja en ole joutunut läpikäymään, mutta poikani talossa oli ollut, ja joutuivat olemaan ilman vettä aina päiväsaikaan, eikä missään nimessä saanut vahingossakaan päästää vettä, taikka olisi tullut iso lasku!
  Ihmeteltiin, että miksei voineet vain yksinkertaisesti katkaista vettä pois??
  Jostain muusta, ylensyönnistä voisinkin sen 100 päivän rempan pitääkin, sillä liikaa tulee herkkuja syötyä, varsinkin kahvin kanssa.
  Hyvää tätä vuotta sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sitä meilläkin ihmeteltiin vettä tuli raanasta mutta viemäriin ei saanut laskea, joten laskettiin ämpäreihin ja tyhjennettiin iltasella nurmikkoon.☺
   Nyt näyttää luonto rauhoittuneen hetkeksi ja on hyvä ulkoilu ilma ☺
   Kiitos Harakka kommentista!

   Poista
 6. Minäkin aloitin 100 päivää, nimittäin 100 päivää ilman iltapalaa. Jospa siitä olisi jotain vaikutusta!

  VastaaPoista
 7. Täällä uudessa asunnossa mihin muutettiin tehtiin putkiremppa,uusittiin putket sun muut härpäkkeet,nyt saapi olla rauhassa,ei tarvii miettiä,et rupeeko vuotaa putkista tai jostain muualta :)..Toi 100 päivän juttu menee tässä muiden rinnalla helposti ja tipaton tammikuu on helppo,ei tuota tuskoo..

  VastaaPoista
 8. Jostain päädyin blogiisi ja jäin pitkäksi aikaa. Tutustuin alusta lähtien Kulmalan väkeen ja talon historiaan. Mukavaa tutustua.
  Sadan päivän remonttia en tarvitse, ei ole syytä. Karkkien syömistä voisin kyllä vähentää.
  Putkirempista olen säästynyt. Entiseen kotiin aikoinaan tehtiin peruskorjausta ja uusittiin putket.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa aimarii Kulmalaan!
   Vierailen myös sinun Karsikonperällä :)
   Meillä ihmisillä on samantapaiset ilot surut. Tarpeet ja taistelut hyvinvoinnistamme, on hyvä pitää tavoitteita elämässä.

   Poista

Kiitos vierailusta ja kommentista!