Kulmala

Kulmala

maanantai 9. helmikuuta 2015

Tähdet sädehtivät

Lämmin tervehdys lukijalle, Kangasala-Talon Olavi Virran ensikonsertista !

Useampi samainen konsertti vie kuulijan syvemmälle Laulaja Olavin menneisyyteen ja saaden kirkastumaan hänen elämänsä karikkoa ja kirkkautta esille käsiteltäväksi.
Olemme nähneet ja kuulleet 3 samaa konserttia jokainen uudesta näkökulmasta.
Aiomme mennä uusintoihin keväällä :)

Olavi Virran syntymän ja kuoleman välille kirkastui elämisen värikäs ja kirjava Suomalainen räsymatto.
Klassillinen kysymys: Mikä sinusta tulee isona ?

Itse en tiedä vielä koska räsymattoni kudonta on kesken, hahmotus ja suuntaviivat ovat matossani ja vastaanottaja saa kertoa sitten aikanaan siitä tarkemmin!

Sinäkin kudot elämäsi mattoa!

Vuosikymmeniä sitten kuulin Olavin olosuhteiden elämän hiipumisen loppuvaiheista, ihmettelin miksi hän kuoli tyhjin taskuin ja kuitenkin hänellä täytyi olla kertynyttä omaisuutta nautittavaksi laulaja uraltaan.
Jotta voisi käsitellä ja ymmärtää Olavin viinapäätä pitää syntyä yhdessä hänen kanssaan lapsuuden elämän karikon todellisuuteen.
Laulaja maailman kulissit pitivät sisällään viinapalkkiot joka oli helppo tie omalle rentouttavalle olemassa ololle ja elämän todellisen kasvonsa unohtamiselle.

Laulajan elämästä tehty musiikki ja kerronta konsertti Susanna Haaviston ajatuksin on saanut selkeän ja kirkkaan menun tarjoiltavaksi kuulijalle, aivan niinkuin tämä juttu olisi ollut Luojan pöytälaatikossa kauan aikaa sitten, odottamassa oikeiden esittäjien astumista lavalle.

Olavi Virran syntymästä tulee täyteen 100 vuotta 27 pvä Helmikuuta.

Tähdet säteilivät ja antoivat kaiken  karismansa  kuulijalle jotta ilmassa olisi rakkautta romantiikkaa ja tunnelmaa Suomalaisen ikivihreiden sävelmien ja sanojen kautta!14 kommenttia:

 1. Olavi Virran ääni oli niin persoonallinen sävyltään ja laulamisen faseeraus mahtavaa. Ei ole nykylaulajissa montaakaa joka pystyy samaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, jokaisella laulajalla on oma persoonallinen karismansa.
   Kiitos sirkkis.

   Poista
 2. Just nyt Järviradiossa Olavi Virta laulaa Punatukkaiselle tytölle!
  En ole aikaisemmin tiedostanut, että hän oli oman isäni ikäinen...
  Ah, Amadeus kuvissa!!

  VastaaPoista
 3. Kiitos konserttitervehdyksestä. Helppo uskoa, että tuo konsertti on ollut upea kokemus. Olen lukenut Olavi Virrasta, hyvin totta, että hänen elämänsä räsymatossa on niin monen sorrtisat raitaa. Kukaan ei taida tuota mattoaan saada kudotuksi täysin vaaleilla ja kirkkaan iloisilla värisävyillä.

  VastaaPoista
 4. Ihana Olavi Virta, ainoa oikea tangokuningas! Emmekös näissä blogeissa kerro elämämme räsymaton kutomisesta raita raidalta. Ja jos "ne tummat raidat jätetään pois, ei ne vaaleatkaan niin vaaleita ois". Keväisiä päiviä sinne Mummon Mökkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Markka, oikein oivallettu ☺
   Keväisiä päiviä myös sinulle !

   Poista
 5. Teillä oli varmaan huippuhetki!

  VastaaPoista
 6. Hieno konsertti varmasti. Olavi Virta oli niitä parhaita sen ajan laulajia ja komea ääni.

  VastaaPoista
 7. Varmastikkin todella hieno muisto elämän nauhaan tämä konsertti!
  Meillä täällä on nyt ollut surua, kun ex miniän äiti menehtyi.
  Ollaan oltu aika läheisiä kuitenkin, vaikka poikani ja hänen vaimonsa erosivatkin jo aikoja sitten, mutta yhteys meillä kuitenkin oli edelleen.
  Hyvää kevään odotusta sinne kuitenkin teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka ja voimia suruusi ♥ sinulle on kasaantunut monlaista elämän koetusta mutta ne eivät ole sulkeneet ovia kiini harrastuksissasi ♥
   HJyvää kevättä myös sinulle, eilen oli kevät talven lämpimin päivä + 8 astetta.

   Poista

Kiitos vierailusta ja kommentista!