Kulmala

Kulmala

torstai 23. huhtikuuta 2015

Vesillelasku

Tervehdys lukijoillemme :) 
Tätä kirjoittaessa murskytuuli viheltää reippaasti Etelä-Suomessa. 
Ollaan mielummin kodin sisätiloissa kuin ulkona myrskyn riepoteltavissa, ilmassa lentelee esineitä ja suuria oksia.
Näyttää siellä kangasmaastossa olevan nuorisoa enkelinsiivissä, koska lunta ei ole, niin viittoilevat vastatuuleen. 
Myrskytuulessa on aukkoja joten putoaminen maankamaran kanveesiin käy luonnikkaasti.

Kävin katsomassa hiljakkoin venerannassa millä korkeudella vedenpinta ja talvenjäät ovat kohdelleet veneiden kylkiä rannassa.
Kesän jäljiltä oli jäänyt hoitamatta muutaman ihmisen soutupaatti talviteloilleen, eikä siis ihme että nyt ovat kärsineet jäiden puristuksen kyljissä.
Rantavedessä upoksissa kellui pitkä kanootti liekö jo saanut vahinkoa materiaalille, aukkojen rengaskumit olivat irronneet.
Olen ihmetellyt sitä holtitonta ihmisten asennetta omia veneitä kohtaan kun ei yhtään välitetä syksyllä nostaa talviteloille.
Seljanalasen ranta on Fiskars yhtiön ylläpitämä virkistysalue mutta hoitamaton uima-ja veneranta. 
Ajatelkaapas kun hevostilojen ratsastajat käyttävät myös virkistymispaikkana hevosille.
Eräänä kesäpäivänä kymmenpäinen hevosseurue meni rannalle jossa hevoset ulostivat ja paskat jäi korjaamatta ja samassa rantavedessä seuraavana päivänä lapsiperheet kävivät polskuttelemassa. 
Joku ratsastaja oli tehnyt kepposen meidän veneelle ja piilottanut papanat veneen alle, jäi siitä mielikuva kuka sen oli tehnyt mutta en viittinyt huomauttaa neitokaiselle joka potee ADHD sairautta.

Veneemme oli hiukan valunut peräpuolelta vesirajaan ja uponnut hiekkaan johtuen maastosta joka on kauttaaltaan vierivää rinnettä. Veneketju on aina pitänyt hyvin kiini juurakossa niin nytkin, sain peräpään nostettua kaatuneen pukin päälle. 
Rantavedet ovat sulaneet jäistä niin myös järven selkä taas odotellaan innolla tulevaa kesää saapuvaksi. Mieluista on se kokea ensimmäistä kertaa eläkkeellä.

Mitä teille kuuluu ja onko samantapaisia vene-ja uimaranta kommelluksia ?

Voikaapa hyvin Suomen keväässä ja Kiitos kommenteista ! 


Kesäkuva venerannasta

9 kommenttia:

 1. Aina olen ihmetellyt huonoa ihmisten omaisuutensa huolehtimisesta. Olenkin ajatellut jotta rahaa on liikaa ja kiva ostaa uusia kamoja. Kevät keikkuen tulee tänään myrskyinen tuuli ja räntäsade.

  VastaaPoista
 2. Oi, hieno, kallis kajakki upoksissa.
  Meillä on yksi kajakki ja yksi sellainen puhallettava kanootti. Saimme sen juuri veljeltäni. Se on ihan aikuisten kanootti. Kokeilematta on vielä. Jahka merivesi hieman lämpenee, lähdemme läheiseen saareen.
  Kaunis kuva tuo alin raidasta. Kuin postikortti.

  VastaaPoista
 3. Kaipa ihmisillä on rahaa kun voivat olla niin huolimattomia omaisuutensa suhteen. Vissiin ne käyvät vain ostamassa uuden veneen? Meillä satoi aamulla lunta, mutta suli pian pois ja päivä oli aurinkoinen. Niin se kevät tulee.

  VastaaPoista
 4. sirkkis
  Risa
  Tuulento

  Kiitos kommenteista.
  Kajakki tai kanootti niitä en osaa erottaa toisistaan :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä ollaan mietitty miehen kanssa samaa, että miten jotkut jättää veneensä koko talven ajaksi veteen, sinne jäätyvät kiinni ja menevät rikki.
  Meilläkin sellanen soutuvene on,mutta joka syksy silti se talven ajaksi nostetaan vesiltä pois.
  Ja kiva se onkin sitten keväällä sinne veteen tuupatakkin, kun on ehjänä säilynyt.
  Teillä on kaunis paikka veneellenne.
  Kiva siittä onkin lähteä soutelemaan ja kalastamaan.
  Hyvää kevään jatkoja sinne Kulmalaan!

  VastaaPoista
 6. Kummasti tuollaista heitteille jättöä näkee täälläkin. Joillakin on varaa tai ehkä se on ennemminkin vain silkkaa huolimattomuutta.
  Ehkäpä siellä ovat ilmat parantuneet. Meillä on parhaillaan ollut upeita talvipäiviä.

  VastaaPoista
 7. Harakka
  aimarii
  Kiitos kommenteista.
  Siis aivan yleistä ihmisten piittaamattomuutta, mutta voihan siinä olla myös muistisairautta ja onnettomia tilanteita ettei ole päässyt hoitamaan venettään talviteloille.
  Tässä Seljanrannassa on 3 paattia jotka ovat lukoissa kiini hylättyinä.

  VastaaPoista
 8. Sielläpä kanootti vedessä kellui, kuin uittotukki.. lapsena asuin Kymijoen rannan lähellä ja katselin tukkilauttojen rauhallista kulkua virrassa, ja aina oli joukossa karanneita tukkeja, jotka aiheuttivat tukoksiakin.. Kuusankoskelle ne puut siinä lipuivat, luonto oli ilmainen rekka..
  Koiran omistajat kulkevat kakkapussi kädessä ulkona, hevosille ei ole kehitetty samaa mallia,, hevosenlanta on hyvää ravinnetta pelloille ja kasvimaille, mutta rantavesessä ei ole hyväksi..ovatkohan hevosen omistajat vähän ylimielisiä? Välinpitämättömyys on pahe, koskipa se luontoa, eläintä tai ihmistä.. Olen huomannut sen vain lisääntyvän, ihmiset turtuu kai uutisvirtaan joka on 90% sotaa kärsimystä, katastrofeja j.n.e. Mitä se 10% on? Minun mielestä se on seksiä.. ainakin tv ohjelmat, viihteeksihän ne sitä sanovat nykyäään. Satavuotta sitten olisivat tekijät joutuneet jalkapuuhun.Niin nämä ajat muuttuvat

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista!