Kulmala

Kulmala
Hanko Casino ranta 2020

tiistai 5. tammikuuta 2016

Torro

Pakkasterveiset ja Uudenvuoden 2016 Tervehdys ystäville ja lukijalle  Suomen syvimmältä suolta Torronsuon Kansallispuistosta.

Torronsuon luonto kaunistelee Hämeessä. Kamsallispuistoon pääsee mukavasti Forssan ja Someron kantatien kautta.
Pysäköintipaikalle pääsee sujuvasti kaikilla kulkupeleillä myös talvella jossa nyt kävimme ihastelemassa talven ensimmäistä lumista maisemaa yhdessä Auringon säteiden valaisemana. 
Lyhyen patikkamatkan päässä on parinkymmenen metrin korkuinen puinen näköala torni josta näkymä suo räme alueelle.
Pitkospuut ja luontopolku ovat varsinainen kulkutapa 25 neliökilometrin alueella joka kannattelee syvän vellovan suon patikoijaa.
Elämys ja ahaaa ... paikka Geokätkeilyn ystävälle sillä alueella on mm kivikautinen historia sekä Torron suon etelälaidalla kalliot joista louhittiin Kvartsia Ävikin lasitehtaalle 1700 luvulla.

Kesäkaudella pitää olla tarkkana ettei pulahda suonsilmäkkeeseen, tästä huolimatta Hillan ja Karpalon noukkijoita riittää olevan liikkeellä sillä pitkospuiden lähettyvillä kasvaa hillan varsia kukintoineen mikä houkuttelee ihmisiä marjastamaan.
Marjastamisen ilot ja surut kulkevat käsikkäin suurenmoisia löytöjä ja itsensä kadottamista upeaan luontoon jossa kännykän antennin kantomatka ei riitä soittamaan apua, hyvä olisi kertoa etukäteen jollekkin ihmiselle matkasta.
Talvisaikana luontoelämyksen voi saavuttaa joko 1 1/2 km pitkospuilla tai lumikengillä sekä hiihtämällä joita saa vuokrata mm. Hämeen luontokeskuksesta.

Torronsuon reunametsät tarjoaa kevättalvesta syksyyn linnustoille mm. Kurjet ja Perhosille mm. Rahkahopeatäplä rauhallisen oleskelu alueen. ( Lähde www.luonto.fi  )

Tältä näytti Torron talvinen maisema 4 päivä Tammikuuta 2016 
Pakkasta  -16 ast.

Hyvää Loppiaista !
20 kommenttia:

 1. Kauniita maisemia ja hieno vaeltelu alue ja siella aika menee hyvin katsellen ja kuunnellen. Onnellista uutta vuotta 2016

  VastaaPoista
 2. Komea paikka. Pitää kesällä ajella katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä vaeltamassa.
   Kiitos Rantakasvi ☺

   Poista
 3. Ompas kaunis paikka ja kiva vaeltaa. valkonen hanki on kaunista katseltavaa myös. Hyvää loppiaista!

  VastaaPoista
 4. Boa tarde, lindas imagens, as mesmas são maravilhosas, no entanto elas fazem-me arrepiar de frio, calculo o frio que fazia quando captou as belas fotos, nunca tive o prazer de ver cair neve.
  AG

  VastaaPoista
 5. Upeat maisemat ja vielä puhdas valkoinen lumi, kuin kermavaahtoa ☺
  Hyvää Loppiaista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Untuvainen lumi oli laskeutunut palloiksi puiden oksille ☺
   Kiitos ma-te ♥

   Poista
 6. Kyllä on kaunista paikkaa näin talvellakin.Ja pakkasta on täällä tänäänkin ollut aika paljon. Nytkin kurkkasin mittaria katsomaan,niin 20 asetta näytti mittari....hrr!
  Mutta hyvää Loppiaista ja tätä vuotta teille sinne oikein paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkasta tänään 24 ast Huhhuh ☺
   Kiitos Harakka.

   Poista
 7. Torrosta olen kuullut ja lukenut. Suot ovat hyvin kiinnostavia ja monimuotoisia, kaikella kunnioituksella. Kauniitakin ovat.
  Hyvää loppiaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soilla on mieluinen tuoksu ja oma kasvintonsa
   Kiitos aimarii ☺

   Poista
 8. Kaunista. Torronsuolla emme olekaan koskaan ollut. Kiitos hienosta esittelystä. Sinne lähdemme ilman muuta heti sopivassa välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelä-Suomesta löytyy hyviä Geokätkeily paikkoja.
   Kiitos Risa ☺

   Poista

Kiitos vierailusta ja kommentista!