Kulmala

Kulmala
Hanko Casino ranta 2020

maanantai 29. huhtikuuta 2019

Mansesterin terveiset


Tältä näyttää Tampere ja ympäristö kun oikein korkeelta katselee.
Näsinneula ja Pispalan näköalatorni ovat ahkerassa käytössä, varsin suosittu on Pispala.
Kerrottakoon näsinneulan hissimaksu 4,90 e Kannattaa sitten jäädä asumaan toiseksi korkeemmalle tasanteelle.Paljon pitää olla euroja jos jatkaa matkaa pyörivään ravintolaan.

Näsinneulan hissin matka aika kului suurin piirtein yhtä kauan kuin Pispalan näköalatornin hississä matkustaminen. Kuitenkin niillä on matka eroa 100 metriä.
Kolmas kuva alla on kuten myös banneri kuvan ottopaikka on: Pispalanharju, josta on hulppeat näköalat Pyhäjärvelle ja Rajasalmen sillalle.
Kamerana toimi tällä kertaa Samsung Galaxy 7.9 Vasta aurinkokuva tummana aivan kuin olisi yö.

Tampereellakin on tämä ihmeellinen sosiaali ilmiö Bussipysäkeillä seistään kaukana toisista mutta bussissa istutaan lähekkäin jopa keskustellen.
Itselläni on tapana jutella missä tahansa tuntemattoman ihmisen kanssa näin voi tehdä ihmeellisiä sosiaali löytöjä, kuten taannoin hautausmaalla.

Kolmannen ala kuvan henkilöt ovat punatakkinen parempi puoliskoni Maikka. Siskon tytär ja hänen paree puolisko, ensimmäistä kertaa tutustumassa Tampereen harjuilla.
Alin kuva on Pispalan munkkikahvilan näköala tornista jonka hissin käyttö on ilmaista. Munkkikahvilan jono ulottui kauas ala harjulle.

Huomenna on sitten virallisesti Vappuaatto ja uudet jutut ympäristö talkojen merkeissä.
10 kommenttia:

 1. Tuolla olen minäkin joskus munkkikahvilla poikennut..:) Hieno tuo bannerikuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pispalan munkit ovat rapeita ja maistuvia,kahvila rakennus nostalginen.
   Kiitos 😃 Hannele Ruusukummusta.

   Poista
 2. Näsinneulassa olen joskus käynyt. Komeet on maisemat ja hyvät kuvat. Retkillä olen Tampereella seikkaillut ja muutenkin muutamia kertoja :) Mukavaa Wappua!

  VastaaPoista
 3. Tampere ei ole minulle kovin tuttu, edes Näsinneulassa tai Särkännimessä en ole käynyt. Toki kuitenkin muutaman kerran visiitillä Tampereella.
  Vappu on jo kaukana takanapäin, mutta toukokuu jatkuu koleana ja tuulisena. Öisin napakat pakkaset, että päivällä hanki kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on paikkakuntia joissa en ole itsekään käynyt, kuten Lieksan Egyptinkorpi.
   Harrastus motiivi ratkaisee määränpään.
   Elämän janaan sopii yllättäen matkoja joita ei aikaisemmin edes ajatellut.
   Kiitos aimarii etelän käynnistä, kyllä voit huoletta pysytellä pohjoisessa.

   Poista
 4. Hulppeat on maisemat. Voi olla että vähän huippaisi näin ylhäällä. Tampereella piipahdin Valpurin aikoihin, mutta olin enemmän maanrajassa lukuunottamatta yhtä kerrostalo visiittiä. Parvekkeelle en mennyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minulle tapahtui, Lähteä nyt nojaamaan 120 metrin torniin ja vielä vinolle alustalle josta voi pudota panssarilasin läpi, tää oli älytön keksintö. Nuorille sairaan hyvä jutska.
   Kiitos Irja etelän käynnistä.

   Poista

Kiitos vierailusta ja kommentista!